Fira del Vi Pollença 2016

Fira del Vi Pollença 2016

PRESENTACIÓ

Un any més ens tornam a trobar a la Fira del Vi de Pollença, una cita vinícola anual molt consolidada on es dóna una bona acollida tant a professionals com a amants del vi. Enguany en celebram la 13ª edició, en la qual, a més de donar la benvinguda a un nou celler, trobam els cellers que any rere any consoliden la seva presència i que ens ofereixen els seus vins de sabors peculiars i genuïns, alguns d’ells premiats tant a títol nacional com internacional. Un any més volem ressaltar que aquesta Fira ha estat possible gràcies a persones de les nostres illes que en les darreres tres dècades han impulsat un moviment que s’ha dedicat a recuperar i revitalitzar el conreu de la vinya, i que han fet possible la recuperació d’espècies autòctones conjuntament amb espècies clàssiques en la elaboració del vi.

Aquesta edició du com lema una frase que ens va deixar l’artista Salvador Dalí, que diu: “Qui sap tastar no beu massa vi, però gaudeix dels seus suaus secrets...”. Aquest lema reflecteix la intenció d’apropar-se a la Fira per degustar i descobrir el vins que s’hi presenten, i que un petit tast és suficient per captar l’essència d’un vi. Volem ressaltar el caràcter personal i únic que suposa la creació i elaboració d’un vi, atès que d’un mateix celler i d’un mateix tipus de vi, d’un any a l’altre hi ha diferències que confereixen a aquell vi el seu caràcter específic d’aquella anyada. Destacar també la cura que es posa en el procés d’elaboració; el seguiment és exhaustiu i de vegades sorprenent, fins i tot per al qui l’elabora, ja que es fan proves que poden sortir millor, o simplement diferents, depenent del sòl on es troba la vinya, de les condicions climatològiques de l’any de verema, de les mescles de distintes tipologies de raïm, del temps que està dins el dipòsit, de la maduració en la bóta, etc.

Pollença acull de bon grat el repte d’oferir el tast d’una gran varietat de vins i de crear alhora un marc i una oportunitat de gran nivell per a la promoció dels nostres cellers i dels seus vins; enguany podrem conèixer, tastar i adquirir alhora els vins de 38 cellers d’arreu del territori mallorquí.

L’Associació de Vi Primitiu, creadora i organitzadora de l’anual Fira del Vi de Pollença, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Pollença, agraeixen el compromís i la participació dels cellers i dels visitants.

CONTINGUT DEL PROGRAMA D’ACTUACIONS I TEMPORALITZACIÓ

La Fira es celebra els dies 16 i 17 d’abril del 2016.

El dissabte des de les 10:00 a les 17:00 hores, es el millor moment pels professionals, (restauradors, hotelers, premsa especialitzada, etc) ja que es el moment més tranquil, tot i que també està oberta per el públic en general.

A partir de les 12:00 hores tindrà lloc la inauguració oficial amb assistència de les autoritats. Després de la inauguració, la fira romandrà oberta al públic fins a les  20:30 hores. El diumenge la fira obrirà  les portes de les 10 a les 14 hores.

A tots els visitants se’ls lliurarà una bossa que contendrà una copa de tast, un llibret amb les dades de totes les bodegues expositores i els seus vins, un llapis per poder fer anotacions, una fulletó de l’associació de restauradors amb un menú especial Fira del Vi i un fulletó dels comerços que es poden trobar el municipi de Pollença.

El preu de l’entrada es de 10 € amb un crèdit de 3 € per la compra de vi a la fira.

NOVETATS

Cal resaltar també les novetats impulsades per part del Consistori actual, que és el fet de crear sinèrgies entre diferents col·lectius o associacions del Municipi Pollencí, en l’objectiu de dur a terme una promoció de la Fira i altres propostes que es poden trobar al municipi :

Associació de Restauradors de Pollença

Ens proposen un menú especial Fira del Vi acompanyat de vins mallorquins, en total 12 restaurants s’han adherit a aquesta iniciativa i han editat un fulletó amb les diferents propostes de menú que es repartirà a la bossa de benvinguda de la Fira, també es podrà veure al facebook de l’Associació Vi Primitiu i a la web www.guiabonprofit.com

Associació de Comerciants Pollença

Tenen tres propostes:

  • per una part sortejeran –entre els seus clients- un lot de vins dels Cellers participants a aquesta edició de la Fira que hagin volgut col·laborar.
  • Per altra, rifaran entrades per poder assistir a la Fira.
  • I a mes s’ha fet un fulletó + mapa d’ubicació amb el llistat de comerços i restaurants associats que també estarà a la bossa de benvinguda de la fira.

Associació Hotelera Pollencina

Mitjançant un mailing a la seva base de clients els ofereixen un cap de setmana per poder gaudir de la Fira del Vi i del Municipi de Pollença.

HORARI                                 

Dissabte 16, de 10:00 a 20:30 h.

Diumenge 17, de 10:00 a 14:00 h.

La taquilla tancarà una hora abans.

Més informació:

Associació Vi Primitiu, Josep Bibiloni: +34 670 651 590

Informació Fira:  ­+34 663 876 656