Presentació Fira del Vi de Pollença 2022

36 cellers participaran a la Fira del Vi

de Pollença 2022

AVUI S'HA PRESENTAT A L'HOTEL SON BRULL LA XIX EDICIÓ

DE LA FIRA DEL VI DE POLLENÇA.

Es celebrarà els dies 7 i 8 de maig al recinte Can Conill

Pollença, 12 d'abril de 2022.- Avui dimarts 12 d’abril s’han presentat a l’Hotel Son Brull de Pollença les principals novetats de la XIX Fira del Vi de Pollença que se celebrarà els dies 7 i 8 de maig al recinte de Can Conill de Pollença.

A la presentació hi han assistit el batle de Pollença, Tomeu Cifre; el regidor de Comerç i Fires, Miquel Llobeta; el president de l’Associació Vi Primitiu de Pollença, Josep Bibiloni; i el guanyador del concurs de la imatge gràfica de 2022, Toni Cabanellas; a més d'altres membres de la corporació municipal i de la directiva de Vi Primitiu.

El regidor de Comerç i Fires, Miquel Llobeta, ha agraït la feina feta a l’Associació Vi Primitiu de Pollença i als cellers participants en aquesta edició. També ha felicitat el guanyador del cartell de la Fira d’enguany, Toni Cabanellas. “Esperem que aquesta nova edició de la Fira del Vi sigui un èxit, ben igual que els anys anteriors”, ha desitjat. Josep Bibiloni, president de l’Associació Vi Primitiu, ha explicat que a la Fira hi haurà entre 275 i 300 referències per tastar. “Aquesta fira és utilíssima pel sector, ja que ho hem passat molt malament durant aquests dos anys que hem estat aturats. Les vinyes varen fer rem i vàrem tenir vi que no va tenir sortida, ja que amb la restauració gairebé aturada es consumia molt poc vi. Poc a poc ens hem anat recuperant i ara tenim la producció de 2021 amb bones expectatives que les coses funcionin”, ha declarat. “Els visitants tendran el privilegi de tastar les primeres anyades de 2021, ja que estan embotellades i a punt de sortir”, ha explicat Bibiloni.

Tomeu Cifre, batle de Pollença, ha declarat que “aquesta és l’edició de la Fira del Vi on es retorna a la normalitat i on el públic podrà degustar les referències noves dels viticultors. Continuam en la línia de donar suport a la Fira amb un gran esforç de l’Ajuntament i també de l’Associació Vi Primitiu, un suport per promocionar Pollença en el sentit més ampli, des del sector primari fins al consumidor de vi i del sector de la restauració”. A més, ha afegit: "hem lluitat per fer la fira més reconeguda i amb més ganes de Mallorca".

L’objectiu de la Fira del Vi, segons els organitzadors, és degustar i descobrir els vins que s’hi presenten, ja que un petit tast és suficient per captar l’essència d’un vi. A més de ser un punt de trobada entre els productors, distribuïdors i restauradors.

NOVETATS

Els horaris de l’edició d’enguany seran: dissabte de 10.00 a 20.30 h. Diumenge de 10.00 a 14.00 h. La taquilla tancarà una hora abans.

El preu de l’entrada serà de 15 euros, dels quals 5 euros seran per comprar vi. El preu inclourà una copa de vi, una bossa i un llibret explicatiu.

També hi haurà un espai de tast on es podrà gaudir de sessions guiades de tast que faran alguns dels cellers participants.

Divendres dia 6 de maig al voltant de les 20.00 hores es presentarà la DO Montsant, Falset (Priorat).

CELLERS PARTICIPANTS

A més dels trenta-sis cellers mallorquins, hi haurà una representació de vint-i-un cellers DO Montsant, de la zona de Falset (Priorat), gràcies al tercer agermanament de fires entre la Fira del Vi de Pollença i la Fira del Vi de Falset. Aquest agermanament és alhora un homenatge, ja que la font d’inspiració per a la creació de la Fira del Vi de Pollença fou la Fira del Vi de Falset, i un intercanvi, ja que aquí es podran tastar els vins de la zona de Falset (Priorat) conjuntament amb els vins illencs. I així mateix alguns dels cellers pollencins viatjaran a Falset per donar-se a conèixer allà.

Els trenta-sis cellers mallorquins que participen en aquesta edició de la Fira del Vi de Pollença són:

Bordoy, Es Verger, Karretània, Son Vich de Superna, Butxet, Vi Rei, Miquel Oliver, Oloron, Cap Andritxol, Son Bordils, Angel, Es Fangar, Santa Catarina, Can Axartell, Mortitx, Son Prim, Tianna Negre, Can Xanet, Son Puig, Son Ramon, Vidal Serra, Can Ramis, Canyelles i Batle, Sebastià Pastor, Pere Seda, Jose L. Ferrer, Vinya Taujana, Galmés i Ferrer, Can Coleto, Antonio Nadal Ros, Blanca Terra, Can Vidalet, Vins Nadal, Ca Sa Padrina, Jaume de Puntiró i Can Feliu.

CARTELL

El guanyador del concurs del cartell de la Fira del Vi d’enguany ha estat l'artista pollencí Toni Cabanellas, qui ha explicat que es va inspirar en la fragilitat i senzillesa que té una copa de vi i que contrasta amb l’explosió de sabors i aromes que conté.

ORGANITZADORS I COL·LABORADORS

Organitza

Associació Vi Primitiu Pollença

Amb el suport de l’Ajuntament de Pollença

Col·laboren

Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació - Direcció General Polítiques de Sobirania Alimentària

Kensington Pollença

Jardineria Bissanyes

Cuxach – Materiales de construcció

Associació Hotelera Pollencina

Hotel Son Brull

Quely